sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Libraria Humanitas de la Cismigiu

M-am intors putin amarat de la Barcelona. Am gasit in capitala catalana o multime de librarii mari si pline de carti interesante. Si domeniul meu de interes fotografic era reprezentat foarte bine si am regretat ca nu citesc in limba spaniola.
Pasii m-au purtat in aceasta seara pe Bulevardul Elisabeta si am ajuns in dreptul unei cladiri de patrimoniu ce tocmai a renascut dupa o suta de ani. La parterul generos si luminos am gasit noua librarie Humanitas. Tocmai s-a deschis cu doua zile in urma. Librarie rafinata, cu stil si personalitate puternica. Precum scriitorii pe care-i gasim reprezentati de minunatele carti expuse. Am studiat fiecare coltisor din librarie si am ales cate o carte pentru fiecare membru al familiei. Alegerea n-a fost usoara pentru ca a trebuit sa renunt la multe titluri care-mi faceau cu ochiul. Dar voi mai reveni aici, iar titlurile care azi au fost nedreptatite isi vor ocupa locul meritat in biblioteca mea. 
L-am gasit in librarie si pe maestrul Dan C. Mihailescu care isi lansa o noua carte. Statea de vorba cu cativa tineri intr-un loc de sueta. Un ceai, o cafea sau un pahar de vin nobil vor acompania orice discutie purtata in acest loc special al librariei. Imi voi da multe intalniri aici. Am obtinut un autograf de la Dan C. Sunt sigur ca aceasta carte cu autograf ii va bucura peste timp pe urmasii mei! 

Si pentru ca sunt fotograf nu pot ca la acest post sa nu pun o fotografie. Si pun una care valoreaza mult mai mult decat vorbele mele de mai sus.


13 iulie 1991 - deschiderea primei librarii Humanitas, viitoarea "Librarie din fundul curtii"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu