sâmbătă, 29 iunie 2024

miercuri, 26 iunie 2024

Și gol!

sâmbătă, 22 iunie 2024

De sezon










 

joi, 20 iunie 2024

Trei frați

miercuri, 19 iunie 2024

Hai la plajă!

marți, 18 iunie 2024

Minuni singhaleze












luni, 17 iunie 2024

Am câștigat!

vineri, 14 iunie 2024

Hai, România!

Începe Campionatul European de Fotbal 2024!
Hai, România!

joi, 13 iunie 2024

Studioul foto din Târlești

Târleștiul, cândva o comună prosperă, este azi un sat depopulat, cu mari suprafețe împădurite, cu vizitatori de weekend în sezonul cald și, recent, alimentat cu apă potabilă care, încă, nu este funcțională.
Pentru două zile am instalat studioul fotografic outdoor în curtea mea și am realizat câteva portrete unor vecini din categoria 80, 70, 60 plus. Oamenii trebuie fotografiați la orice vârstă și aceste fotografii vor rămâne o mărturie vizuală pentru cei care vor urma.
Din cercetările mele prin arhivele personale ale sătenilor, târleștenii se fotografiau și în trecut, iar după anii '30, '40 există chiar fotografii interesante.
Fără îndoială, istoricul de artă Alexandru Tzigara-Samurcaș a fotografiat prin Târlești, deoarece pe aici trecea spre moșia sa din județul învecinat. Despre Dimitrie Gusti, tradiția orală a comunității spune că a înregistrat aici două bocitoare și, cu siguranță, că a documentat și fotografic. Dar aceste imagini sunt prin arhive și nu au ieșit încă la iveală.

Am să mai duc studioul mobil la Târlești, iar doritorii unui portret fotografic pot să-mi lase un mesaj privat. Fără obligații financiare, doar distracție!











miercuri, 12 iunie 2024

Universal Studios

marți, 11 iunie 2024

Cine deranjează minunița?

luni, 10 iunie 2024

Macro de Târlești

duminică, 9 iunie 2024

joi, 6 iunie 2024

Prin munți, cu Ion!

Există o secvență memorabilă prin filme, de regulă în climax: eroul acțiunii ține în brațe un personaj drag și, în gros plan, vedem ultima suflare, după care urmează liniștea eternă, iar coloana sonoră emite vibrațiile muzicii compozitorului care reușește să umezească ochii spectatorilor și să-i transpună în alte sfere.

În viața reală e cam la fel. 

Miercurea trecută mă sună Ion din Timișoara. Era pe patul de spital, îi ascultam respirația rară, mai tușea din când în când și-mi vorbea coerent dar articula greoi. Știam că de vreo două luni se chinuia cu o suferință pe care nu reușea să o fenteze așa cum făcuse cu altele în ultimii zece ani. Dar era optimist și timp de vreo 40 de minute mi-a zis că într-o lună se va pune pe picioare și apoi va dori ca să-l duc la Omu. L-am mai dus de vreo două, trei ori la Omu în ultimii ani, la Crucea Eroilor, dar și la cabana Caraiman, unde am ascultat vibrațiile unui Stradivarius mânuit de un mare artist. L-am dus și la Târlești, loc de care s-a îndrăgostit iremediabil. Vorbeam la telefon cu Ion și realizam că e o convorbire care mă tulbură, dar nu puteam decât să-i promit că-l voi însoți prin munți atunci când va fi din nou activ. Au mai trecut patru zile și a trebuit să merg la Timișoara pentru a-mi lua rămas bun de la Ion. În viața reală, în filme te uiți doar la genericul de final care se termină cu un negru imens...