luni, 6 martie 2023

Din ciclul România frumoasă!

Zilele trecute m-am teleportat în sala CJ Neamț unde s-au înmânat premiile a două concursuri:„International Informatics Olympiad in Teams - 2023“, etapa națională, și Concursul Pluridisciplinar ProSoft@NT-2023. Cei mai buni tineri informaticieni erau prezenți. Alături de ei erau și voluntari nemțeni și câțiva adolescenți cu aptitudini artistice, care au detensionat atmosfera. Adunarea a fost completată de cadre didactice cu har și competențe, profesori de la facultățile de profil, studenți, dar și de un Secretar de stat de la Ministerul Digitalizării. Cuvântul tânărului ministeriabil a fost articulat, la obiect, a punctat realist problemele digitalizării României, i-a invitat pe tineri să studieze în Ro sau să se întoarcă în țară după studiile făcute pe afară. Speechul NU a fost citit de pe foi, ci exprimat liber! Să înțeleg că cei din eșalonul doi sunt diferiți față de elitele politice care apar la tv? În fine!

S-a trecut la premiere și, atipic, s-a început cu premiul I, motiv pentru a-l vedea pe Mihnea pășind hotărât pe scenă. Premiile s-au derulat în aplauzele camarazilor din sală, bucuria acestor tineri deosebiți nefiind disimulată.

La final, și tinerii și profesorii s-au dus să sărbătorească, iar eu am rămas să mă delectez pe holul CJ cu fotografiile de mari dimensiuni realizate de românul-elvețian Adolph A. Chevallier acum un veac.

#Ioit2023 #MihneaAndreescu






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu