marți, 25 iulie 2023
luni, 24 iulie 2023
duminică, 23 iulie 2023
joi, 20 iulie 2023
Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene
Aviatorii militari români sărbătoresc pe 20 iulie, sub patronajul ocrotitorului lor, Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene.
La mulți ani, cer senin și să fiți mereu la #înălțime!
#SecuringTheSkies #ForțeleAerieneRomâne #mapn #ZiuaFortelorAeriene #pilot #tehnici
miercuri, 19 iulie 2023
Timișoara
luni, 17 iulie 2023
joi, 13 iulie 2023
luni, 10 iulie 2023
X-700
Care ar fi semnificația X-700? Numele vreunui modul trimis spre Marte, vreun bolid full electric, numele vreunui spion cibernetic și aș mai putea continua inventând tot felul de semnificații. Dar dacă adaug și numele Minolta, lucrurile se lămuresc.
Văzând un aparat Minolta X-700 de gâtul unei tinere montaniarde, am întrebat-o dacă știe ce poartă. S-a uitat nedumerită la mine și i-am spus că are de gât aparatul anului 1981. „E bine de știut", mi-a răspuns mulțumită de informația primită. Îmi mărturisește că are înăuntru un film negativ Fuji și că folosește analogicul pentru că imaginile au materialitate și nu seamănă cu cele de pe telefon. Perfect adevărat!
X-700 a fost modelul de top al aparatelor cu focus manual al celor de la Minolta. S-a fabricat timp de 18 ani, ceea ce spune multe despre performanțele sale tehnologice. L-am folosit si eu cu mare plăcere, ba chiar am avut două corpuri, unul perfect funcțional și în ziua de astăzi. Din când în când mai bag în el câte un negativ alb-negru, pentru a-mi aminti cum erau vremurile când fotografiam pentru ceea ce astăzi este cuprins în volumele Flashback.
P.S. În imagini vedeți doi minoltiști la distanță de câteva decenii!
https://www.adlibri.ro/95-albume-flashback-florin-andreescu
https://florinandreescu.com/books
vineri, 7 iulie 2023
miercuri, 5 iulie 2023
luni, 3 iulie 2023
Campionii Bucegilor
Mare aglomerație a fost sâmbătă pe cărările Bucegilor! Vremea excelentă a adus pe crestele munților maratoniști, bicicliști, iubitori de mișcare și animale de companie, fete care-și îmbunătățesc portofoliul de instagram.
Spre chindie, când muntele se golește de intruși, dau de doi maratoniști care păreau că se urmăresc la două, trei minute distanță. Aflu că plecaseră la ora patru dimineață și că traseul lor măsoară 102,6 km cu o diferență de nivel pozitivă de 5910 de metri. Primul avea 41 de ani, al doilea 43. Traseul străbate trei masive muntoase și, calculez repede, mai aveau cam două ore și jumătate până la sosire. Sper că au ajuns cu bine după orele 22!
Energia și optimismul celor care-și depășesc limitele umane sunt molipsitoare. Mă gândesc serios să particip și eu la un maraton montan. Normal, cu un traseu mai scurt! Până una alta, toți cutezătorii întâlniți pe munte sunt niște campioni!