marți, 3 noiembrie 2009

Dupa Brassai prin Brasov

Duminica am fost special la Brasov pentru a vedea expozitia Brassai.
In fata muzeului am gasit o angajata care mi-a zis ca nu pot vizita expozitia din cauza unui concurs de lieduri. Pe usa era un biletel scris de mana care anunta suspendarea pentru doua, trei zile a expozitiei. Cu o seara inainte am consultat si siteul muzeului dar nu exista nicio referire despre inchiderea temporara a expozitiei.
Aceasta intamplare as fi putut s-o mai traiesc intr-o tara africana. Dar sa stiti ca am un mare respect pentru continentul negru.

Asa ca am ramas sa ma plimb pe strazile vechiului oras si sa-mi aduc aminte de replica timpurilor comuniste cu privire la aglomeratia din mijloacele de transport in comun: "Dom'le, daca nu-ti convine, ia-ti masina mica!"

Cu doua luni in urma Museums Quarter din Viena m-a primit cu portile deschise si cu super ofera pentru un album de colectie Brassai. Ca de obicei, pe afara multe lucruri sunt mai ieftine si mai usor de gasit.









2 comentarii:

  1. Credeam ca doar in Bucuresti interesul pentru cultura este din ce in ce mai scazut. Cu inflatia de barzi izvorati de prin genunile Pantelimonului, Rahovei si Paranghelionului, vedeti dumneavoastra, si tendintele s-au cam orientat catre alte zone de interes.

    RăspundețiȘtergere
  2. Azi la o aluzie de genul "I-ati masina mica" as zambi, nu m-as mai supara. Cred ca as raspunde cu "Mi-as lua, dar poate-mi spuneti va rog si ce sa fac cu ea". Vremuri grele, Domn' Andreescu, pe aici prin Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere