sâmbătă, 31 decembrie 2011

Caleidoscop pentru ultima zi a anului


Final de an. Am reusit in luna decembrie sa mai fac cateva mii de km. Am intalnit oameni mai linistiti decat capitalistii mei. Am asistat la taierea porcului, la hranirea animalelor, la colinde, la slujbe, la pescuit si taierea stufului, la plimbari pe malul marii si plimbari cu caruta, la taierea arborilor, la colinde si jocuri cu mascati si uratori, la imbracarea costumului national si la multe alte activitati care-mi fac mare placere. Trebuie sa ai o anumita stare si inclinare pentru a savura cu maxima bucurie astfel de actiuni. Daca sunteti doar citadini si iubiti asfaltul ramaneti doar intre peretii pensiunii, ca sa nu fiti socati si sa nu mai reveniti "la tara".


Un lucru imbucurator este faptul ca au aparut pensiuni excelente in multe locuri unde nici n-ai fi visat acum zece ani. Si totul este construit de catre localnici harnici si priceputi. Asa a aparut si o categorie speciala de clienti ai acestor pensiuni. Obligatoriu parcheaza numai masini germane de la 35k in sus. Sunt exuberanti si petrec multe ore la masa, in compania mancarurilor si a spriturilor. Danseaza bine din buric si nu se dau in laturi de la experiente noi. Aplauda momentele cu folcloriste si se scotocesc adinc prin buzunare dupa bacsisuri. Inspira aer curat de munte numai din balconul pensiunii. La plecare sunt morocanosi si fac reprosuri gazdelor.


Personal, nu particip la activitatile oficiale, ci o iau agale pe coclauri pentru a intalni oameni, locuri si istorii. In fiecare an petrec cateva zile alegand fotografii si alcatuind scrisori pentru cei ce-i intalnesc in drumurile mele. Ce bucurie ai cand primesti un plic cu niste fotografii despre care uitasesi!


Asa ca v-am pregatit un caleidoscop pentru ultima zi a anului si bineinteles va adresez un sincer "La Multi Ani!".



























2 comentarii:

  1. Sa aveti distractie placuta alaturi de cei dragi si sa ne auzim sanatosi ...maine !
    LPG

    RăspundețiȘtergere
  2. ...cu speranta unui an mai bun si mai linistit

    ...LA MULTI ANI alaturi de cei dragi

    RăspundețiȘtergere