sâmbătă, 5 mai 2012

Delta inghetata

N-au trecut o suta de zile de cand realizam aceste fotografii. Nu-mi vine sa cred ca in acest moment deja ne plangem de caldura. Atunci ne plangeam de frig. Si ce frig era! Mergeam pe jos pe canalele si lacurile inghetate si ma bucuram ca am privilegiul de a vedea si o alta fata a deltei. Cand e cald toata lumea da navala la gurile Dunarii. Atunci ma intrebau localnicii ce caut prin zona. Eram turistul singuratic!

Pentru iubitorii de imagini din delta ce a fost candva recomand doua filme. Depre primul, criticii afirma ca-i cel mai frumos film documentar romanesc. E realizat in 1966. Al doilea are un farmec aparte si nu-i departe de primul. 























3 comentarii:

  1. Intr-adevar, imagini cu Delta iarna sunt rare. Foarte frumos surprinsa atmosfera si... frigul! Am vazut ca unele dintre ele sunt incluse in album. Felicitari!
    Si nu in ultimul rand, multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo Florine.In VARA anului1982 am fost in Tabara de pictura de la Calica si timp de 2 saptamani am fost impresionat de DELTA !! ..Dar vad ca tot atat de impresionanta este DELTA si IARNA !!! BRAVO !!!! IONEL DUNEA

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnu' Ionel,
    delta e magnifica iarna, mai greu e sa ajungi acolo si sa suporti gerul. Am trecut de curand prin acelasi locuri si nu era nimic special decat o invazie de verde si tantari.
    In 1986 am fost si eu in tabara la Calica. Cabanierul se vaita ca fotografii nu consuma alcool asa cum fac pictorii. Pentru el era o pierdere.
    Astazi s-a ales praful de acel loc.
    Multa sanatate va doresc!

    Florin

    RăspundețiȘtergere