vineri, 14 septembrie 2012

Dupa 5 ani de nikonizare a romanilor


Dupa 5 ani de nikonizare a romanilor, firma Skin cred ca e fericita. A devansat la vanzari eternul rival Canon si conduce pe o piata unde lupta e acerba. Nu stiu de ce la fiecare eveniment ma invita Nikon. N-am fotografiat niciodata cu un Nikon. Dar se pare ca orientarea lor este spre potentiali clienti. Dupa ce am investit enorm in camere de top, obiective scumpe si aparate de filmat Canon, respectabilii nu ma invita la niciun eveniment organizat de domniile lor. Asa ca umblu prin gradina Nikon si cu rusine afirm ca nu va pot spune nicio impresie despre aparatele lor de fotografiat. Dar ambalajul exterior al evenimentelor organizate este la fel de poleit ca in strainatate. Ani de zile am colindat pe la manifestarile de la Photokina si nu numai, astfel incat am un termen de comparatie.  Se pare ca marketingul functioneaza bine la Skin.

De nenumarate ori sunt sunat de cunoscuti dornici sa-si cumpere un aparat foto. Ii cam debusolez cand le spun ca in ziua de azi toate aparatele sunt bune si sa nu-si faca probleme in privinta brandului ci numai a sumei investite. Atunci oamenii ma intreaba direct: Nikon sau Canon. Le raspund sec: "It's up to you" si ii trimit la magazinul lui nenea Dancu sau la luxosul f64. In final oamenii ma suna bucurosi ca sa-mi multumeasca. Ii intreb din curiozitate "ce-ai luat in final?". In 90% dintre cazuri mi se raspunde Nikon. Nu pot sa-mi explic de ce, dar probabil ca e tot o chestiune de marketing.

M-am intalnit cu prieteni si cunoscuti, am mai socializat cu ei, am tipat unul la altul pentru ca era singurul mod de a comunica in atmosfera incinsa de bar. Dar bucuria cea mare o constituie faptul ca erau prezenti foarte multi tineri. Nu-i cunosc, dar sunt convins ca pot face treaba buna pentru fotografia romaneasca.


Tudor Lucaciu, un impatimit al digitalului in cinematografie, si Dragos Boldea, operator si fotograf 4x4


Impreuna cu Tudor Lucaciu, unul dintre cei mai talentati operatori din Romania


Mihai Musceleanu, fotografiat intr-o lumina misterioasa asa cum ii place lui cel mai mult


Dragos Lumpan cu sotia si unul dintre cei mai fericiti pensionari din Romania, Andrei Pandele


Impreuna cu Nicu Cosniceru, inainte de a se dezlantui pe ritmuri rock


Cu Claudiu Popa, asistent fotograf, operator de film si video, un veritabil best boy pe care e bine sa-l ai pe langa tine


Banica dezlantuit si in mare forma surade cu gandul c-a subtiat bugetul Skin


La final, lectia de gimnastica


La miez de noapte am plecat spre casa si am vazut ca orasul nu doarme

Un comentariu:


  1. ..sincer ...? imi place prezentarea ta ...!
    ...am vazut multe imagini si desi am fost invitat la 5ANI ...NIKON ..nu am reusit sa ajung..din motivele enumerate de tine mai sus ...!

    la multi ani NIKON ...!

    RăspundețiȘtergere