sâmbătă, 27 septembrie 2014

Romania Flashback la castelul Montjuic


Nu cred ca vreo primarie de la noi ar fi interesata de o suita de manifestari consacrate evenimentelor ce au dus la destramarea cortinei de fier. Da, au trecut 25 de ani de atunci. Unii au uitat, altii nu mai vor sa-si aduca aminte, dar tinerii doresc sa stie. Primaria din Barcelona cheltuie banul public colectat de la  contribuabilul spaniol pentru un astfel de proiect. Cu doi ani in urma ma entuziasmam in fata ofertei culturale din capitala catalana si puteam vedea cateva expozitii fotografice foarte bine realizate.
Iata ca astazi fac si eu parte din proiectul Romania Flashback de la castelul Montjuic. Asa ca va invit miercuri la vernisaj.

Daca nu sunteti prin zona puteti colectiona cartile de succes Flashback:
http://www.adlibri.ro/editura/lista/flashback-161.html

Astfel puteti sta in fotoliul de acasa cu un pahar cu vin vechi in mana rasfoind albumele cu imagini de demult si meditand asupra cruntului destin de care a avut parte tara noastra si locuitorii sai.


ROMANIA FLASHBACK
Montjuïc Castle
1 October 2014 to 11 January 2015
Organised by: montjuïc Castle, romanian Consulate in barcelona, romanian Culture Institute in madrid

This exhibition will be structured around works by the photographers Florin Andreescu and Andrei Pandele, which present a portrait of romanian society in the last years of nicolae Ceauşescu’s dictatorship based on scenes of everyday life, and around pictures of the events of the revolution of december 1989. 





Si pentru atmosfera cateva imagini din Barcelona pe care le-am facut cu ceva timp in urma:











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu