marți, 5 aprilie 2016

Radacinile sufletului

Pentru cateva ore am reusit sa adun elita profesorilor ploiesteni de altadata. Multa emotie, lacrimi, aduceri aminte pentru cei care au calauzit zeci de generatii de elevi!
N-am crezut ca va veni atata lume, astfel incat cocheta sala a Centrului Dramatic Mythos s-a dovedit neincapatoare. S-au ocupat toate scaunele, s-a stat pe jos, iar o parte din tineri au urmarit de dupa colt un minuscul ecran al unei camere video. Din pacate cativa doritori sa asiste la micul nostru spectacol au trebuit sa renunte din lipsa de locuri. N-a fost un viciu de organizare! Este vorba doar de starea salilor de spectacole din tara noastre unde nu se gasesc fonduri necesare pentru a intretine, moderniza sau, de ce nu, construi.
Sala de spectacole a Casei de Cultura a Sindicatelor din Ploiesti este inchisa, salile de cinematograf au disparut rand pe rand (existau 7 sau 8 ecrane + o gradina in timpul adolescentei mele), sala mare din Palatul Culturii este folosita doar de politicieni.
Filmul a fost privit cu mult interes si pentru a va transmite ceva din atmosfera de aseara postez cateva fotografii si o corespondenta transmisa de la Paris de scriitorul Florin Toma.
Un comentariu:

  1. Buna ziua,

    Cu drag as urmari filmul dvs, daca ma puteti ghida unde se gaseste.

    Multumiri.

    RăspundețiȘtergere