miercuri, 1 martie 2017

Piton de la Fournaise

Atractia pentru Piton de la Fournaise (Reunion) s-a declansat prin 2001 cand ma aflam prin preajma lui, dar totusi departe...
De-a lungul timpului au fost mai multe incercari de a ajunge acolo, dar nu s-au concretizat.
Ei bine, anul acesta, la inceputul lui februarie am plecat spre el si in timp ce ma aflam prin avioane a inceput sa erupa! Special pentru mine! Imi raspundea sentimentelor pe care i le nutream de atata vreme! Dar ca orice dragoste puternica implinirea era totusi departe... Sa ajung la el trebuia sa urc 2500m si vremea sa fie buna, cu o vizibilitate impecabila.
Ca sa-mi creasca tensiunea si starea de stres a aparut si ciclonul Carlos. Zilele treceau cu ploi puternice, iar vantul nu te indemna la plimbari montane. Spre finalul vacantei mi-am zis ca trebuie sa merg la vulcan, fie ce-o fi, chiar daca era invaluit intr-o mare de nori!
In cele din urma, ca-n povestile cu happy end, spre apus cerul s-a deschis si am pornit din locul in care am lasat masina pe jos cale de 15km spre locul de intalnire.La crepuscul mi s-a oferit vulcanul in toata splendoarea lui si am avut impresia ca sta de vorba cu mine! Intoarcerea noaptea de pe munte, la lumina telefonului, nici n-a mai contat. Radiam de fericire!
Peste doua zile am vrut sa-l vad din nou. Dar de data asta doar l-am auzit printr-o ploaie marunta, rece si o ceata deasa. Dar tot fericit am fost!
P.S. Aseara, 27 februarie 2017, a incetat eruptia vulcanului!





Un comentariu: