luni, 27 februarie 2012

Ce-i diaporama?

Am primit mesaje in care lumea intreaba ce-i diaporama. Dl. Lucian Petru Goja a raspuns la intrebare anticipand nedumerirea poporului. Asa ca dau copy and paste cu multumirile de rigoare:


"Nu doar ce o fi diaporama ci f. multe lucruri ...nu se mai stiu azi insa multi semeni realizeaza , si cred cu o f.mare convingere, ca pot trai traznet/dumnezeieste, fara ele.
Exista azi o tendinta, de ce nu, poate o stringenta/tamaduitoare necesitate, de negare, minimalizare, omisiune, bagatelizare in varii domenii ale vietii de zi cu zi.
Poate asta reprezinta doar un uman mijloc neortodox de evadare din agresiv- sufocantul asalt al noului iscat de pretutindeni, a avalansei de stiri/informatii , adesea un veritabil carbage/trash =kkt INUTIL dar acaparant/subversiv.
Setea de cunoastere (expeditiv-superficiala) merge, defel paradoxal, mina-n mina cu utopica speranta a salvatoarei (oare si posibilei ?) refugieri in primitiv/arhaic/trecut=naturist, eco-bio.
Personal ma trezesc tot mai adesea spunindu-mi ca se poate trai, bine mersi, fara presedinte, guvern, parlament (psudo)justitie, (pseudo)vraci, (pseudo)dascali, administratie publica, politie, jandarmi, puscarii, CU COSTURI IDIVIDUALE drastic diminuate, asta neinsemnind neaparat si imbogatirea ci maidegraba atingerea unui confort moral-spiritual absolut necesar, menit sa contrabalanseze actuala incertitudine de azi si,cu siguranta, de maine, poimaine.
Ce e de fapt o diaporama si cu ce se minca ea ?! Un ceva precum facebook-ul, home cinema 3D, sau 4-5 D, de ce nu 6-7-10 D ?, iPad, iPhone, messenger de azi, adica un ceva efemer, aparent indispensabil la un moment dat dar in f. scurt timp catalogabil drept stupid moft infantil, o joaca, o fitza, poate agreabila...dar SIGUR devenita dispensabila no regret la un moment dat. In rest ...nostalgii, amintiri si pe deasupra o brutala & alarmanta constientizare a propriei noastre (insignifiante ori ce s-ar spune) treceri din neant spre...niciunde.
Diaporama (adevarata)ar putea fi definita de ex. drept un static/reprezentativ unui loc/stari de spirit afectiv-emotionale arhaic clip incarcat de o desueta nostalgie...pardonabila (in anumite circumstante).Altfel spus, diaporama e un fel de personala (frumoas/inaltatoare citeodata) incremenire-n propriul proiect ! Precum iubirea. Sau (auto)amagirea. unii i-ar spune placebo.
O seara faina ! Aici ploua-ntr-o infecta seara de Dragobete 2012 si ce trista diaporama se desfasoara dincolo de zabrelele roz bombon ale jaluzelelor !"
LPG

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu