vineri, 16 noiembrie 2018

“Păzitorii Pragului la Pătrăuți”


Eruditul Părinte Gabriel Herea a lansat ieri la Gaudeamus două cărți pe care vi le recomand. Prima, “Păzitorii Pragului la Pătrăuți”, va intra imediat în bibliografiile de istoria artei și nu numai. Acest album minunat ilustrat adună concluziile observațiilor și cercetărilor făcute de Părinte de-a lungul anilor asupra proporțiilor sacre ale micuței biserici din vremea lui Ștefan cel Mare și asupra proiecțiilor luminii solare care fac din ea o adevărată Poartă a Cerului.
Cea de a doua carte, “Împăratul Alb – povestea munților Carpați”, trebuie citită tuturor copiilor, dar va fi îndrăgită și de părinți, care vor găsi în ea neașteptate trimiteri la zilele noastre și viitor. 
Pe Părintele Herea îl puteți asculta duminică seara, între orele 22-24, la Radio România Cultural, îl puteți urmări pe fb, iar zi de zi îl găsiți în biserica din Pătrăuți – monument UNESCO – unde este preot paroh. Nu ați vizitat biserica din Pătrăuți, aflată la mică distanță de Suceava? Foarte rău. Trebuie să mergeți  de îndată să o vedeți, să-l întâlniți pe părinte și să-l ascultați timp de o oră, iar apoi veți pleca plini de energie și cu alte priorități în viață.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu