luni, 10 iunie 2019

Datul cu părerea

Văd că unii sunt deranjați de promovarea olimpicilor (într-ale învățăturii) și nedumeriți de ceea ce vor face ei la 30, 50 sau 70 de ani! Când am citit aceste alegații m-a pufnit râsul pentru ignoranța unora dintre noi și practicarea sportului național: “datul cu părerea în orice problemă”. 

Să vă spun eu ce vor face olimpicii la 30, 50 sau la 70 de ani: o să MUNCEASCĂ!

Acești copii își găsesc un drum de timpuriu pentru că asta simt ei și nu sunt împinși de nimeni de la spate, sunt îndrumați de profesori cu mult har, iar părinții le creează condiții pentru studiu. Și ei studiază fie matematica, fie limba română, fizica, chimia, biologia, fie un instrument muzical sau alte discipline.

Să vă întreb ceva: ce faceți când vreo boală vă năpădește trupul? Căutați un doctor bun, desigur. Un doctor cu faimă. Dacă ajungeți la un profesor universitar sau un academician cu atât mai bine. Să știți un lucru: acești oameni au fost și ei olimpici în perioada școlii. Și excelau la chimie și biologie și de multe ori și la alte materii. Performanța se clădește cu răbdare, pasiune și multă muncă.

Dacă faceți parte din categoria oamenilor care știu să și asculte am o recomandare: ascultați Radio România Cultural. Se poate asculta și online. Aici o să întâlniți zilnic vorbitori care fac parte din ceea ce noi numim elite. Mulți nu mai sunt de multă vreme trăitori în România, dar părerile și experiențele lor sunt deosebit de interesante. O bună parte dintre acești vorbitori au fost olimpici și amintirile lor despre aceste concursuri rămân veșnice în memorie, deoarece fac parte din ceea ce sunt ei astăzi. Adică parte dintr-o elită!

Dacă sunteți o persoană care NU știe să-i asculte și pe alții și dorește doar să-și dea cu părerea, vă asigur că trebuie să căutați un alt interlocutor!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu