marți, 5 decembrie 2023

Elliott Erwit

Elliott Erwitt a fost un fotograf american de origine franceză, membru al prestigioasei agenții Magnum. S-a stins din viață în urmă cu câteva zile! 

Moștenirea sa fotografică este impresionantă! Aspectele cotidiene absurde sau inocente au fost imortalizate cu o reală măiestrie. A realizat zeci de cărți, dintre care cinci numai cu instantanee în care personajul principal este câinele. A documentat momente istorice ca vizita lui Nixon în Uniunea Sovietică sau funeraliile lui John F. Kennedy in 1963. După anii '70 a realizat filme documentare și publicitare. Câteva dintre fotografiile sale au devenit iconice, putând fi recunoscute oriunde pe mapamond!

Am avut ocazia să-l întâlnesc de două ori, la două ediții Paris Photo. Cu toate că la acea vreme avea în jur de 85 de ani, era un spirit vioi, amabil și cald, dar și preocupat de noile evoluții fotografice. Într-o imagine îl vedeți interesat de o carte uriașă a unui fotograf olandez care venise cu un proiect fotografic de multe milioane de euro!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu