miercuri, 28 februarie 2024

Arches National Park

marți, 27 februarie 2024

Seară Mircea Veroiu la Parfumeria

Cartea Silviei Kerim "Vedere din Parfumerie" îți creează o senzație stranie de la primele pagini și cu greu o vei lăsa din mână până nu ajungi la ultima filă. Plimbările mele prin cartierul evocat de autoare au devenit curate radiografii ale caselor care ascund povești fabuloase. Aseară mă uitam la pereții Parfumeriei și îmi vorbeau. Și o auzeam pe Silvia Kerim, dar și pe Mircea Veroiu. Amintirile despre cei doi au fost depănate de dna Prof. Manuela Cernat, de îndrăgita actriță Maria Ploae și de regizorul Nicolae Mărgineanu. Seara s-a încheiat cu filmul "Dincolo de pod" care se reîntorsese acasă. Cei interesați vor putea viziona filmul evenimentului pe canalul tv Cinemaraton.

































































 

luni, 26 februarie 2024

Muzică și literatură

sâmbătă, 24 februarie 2024

Soare de București!

miercuri, 21 februarie 2024

Minimalism

marți, 20 februarie 2024

4 - Aventuri cambodgiene










sâmbătă, 17 februarie 2024

Răsărit

marți, 13 februarie 2024

Diligența

Diligență la Goulding's Trading Post, Monument Valley, Navajo Nation, frontiera Utah/Arizona

luni, 12 februarie 2024

Realități cotidiene!

Minolta X-700, 50mm/2,8, Rollei film, noiembrie 2023, București

sâmbătă, 10 februarie 2024

Maestre, la mulți ani!

Maestre, la mulți ani cu toată dragostea din lume!

28 ianuarie 1990 


P.S. Cine nu știe ce s-a întâmplat la acea dată în București este rugat să caute pe internet.

vineri, 9 februarie 2024

Realități cotidiene!






joi, 8 februarie 2024

miercuri, 7 februarie 2024

Platoul de filmare

Cinematografia română râde, cântă și dansează, ca sa parafrazez dintr-un film de epoca!

O gălăgie neobișnuită pentru o stradă liniștită mă face să mă ridic de la birou ca să văd ce se întâmplă. O miniechipă de filmare proptise o mașina în poarta mea și se agitau cu diverse echipamente și cu o actriță. Nimic neobișnuit pentru un platou ad-hoc de filmare. Erau tineri, frumoși și încrezători în ceea ce făceau. Poate erau studenți, poate vloggeri convertiți la cinema. Filmau în grabă cu două camere pentru a nu pierde lumina sau pentru a ajunge în altă locație. I-am urmărit din umbră cu empatie, iar după vreo oră jumate s-au evaporat. Sigur că și gardul meu îngrijit și bine meșteșugit în fier forjat a contribuit la realizarea unui frumos cadru cinematografic!

marți, 6 februarie 2024

Dan Bădescu

Dl. Dan Bădescu este, cu siguranță, decanul de vârstă al fotografilor din România. L-am găsit într-o stare foarte bună, vioi, cu o minte lucidă, sprințar la vorbă și dornic de conversații fotografice. Tatăl său a fost tot fotograf și a activat între cele două războaie mondiale la nou înființatul ONT. A realizat mii de imagini despre România, dar istoria face ca aceste fotografii să circule astăzi nesemnate. Și Dan Bădescu i-a călcat pe urme, fiind fotograf de elită în slujba reclamei turistice a României anilor ’60-’80. Cine poate uita vederile editurii germane Kruger care reprezentau o Românie bine împachetată pentru boomul turistic occidental al anilor ’70!!! Dar Dan Bădescu a lucrat și în cel mai bine utilat studio foto al țării, unde a realizat faimoasele imagini cu fete tinere, frumoase și îmbrăcate doar cu ciorapii Adesgo! După anii ’90 a fost trimis la pensie anticipat, dar dragostea pentru fotografie l-a făcut activ până de curând. Și astăzi fotografiază cu multă plăcere chiar și cu mobilul. Iar computerul îi este bun prieten și zi de zi răsfoiește amintirile păstrate în fișiere digitale.

Cu ceva timp în urmă vedeam o foarte interesantă expoziție în Norvegia despre imaginile de reclamă ale anilor ’60-’70. Iar în 2019 descopeream în cetatea Râșnov o expoziție outdoor despre turismul din Ro comunistă reflectat în publicațiile de profil ale vremii. Multe pagini conțineau imaginile lui Dan Bădescu. Aceasta este zona în care a activat, a slujit-o cu profesionalism și demnitate, a suportat cu stoicism „răul” de a avea și origini daneze și mă bucur că la aproape 88 de ani m-a primit cu căldură, prietenie și fără teamă pentru anii strânși pe răboj!


luni, 5 februarie 2024

Documentare pe Prima History

Puteți viziona astăzi filmul “Bucovina - Țara fagilor” pe postul Prima History de la ora 18.30. Marți de la ora 16 va fi filmul “Transilvania - Burguri medievale”, iar miercuri de la ora 18:45 un film foarte drag mie, “Rădăcinile sufletului”. În comentarii aveți linkul unde puteți viziona trailerele acestor filme. Prima History se poate viziona și pe internet pe platforma digionline.ro.






joi, 1 februarie 2024

Aventuri cambodgiene