duminică, 2 ianuarie 2011

La inceput de An Nou

La inceput de An Nou am un gand bun pentru cei ce se mai odihnesc la aceasta adresa. Nu conteaza ce ganduri au, ce sex, ce orientare culturala si educatie, ce ambitii fotografice sau ce orizont fotografic. Deschid o sticla de vin, obligatoriu sec, vechi si rosu in sanatatea voastra.
N-am sa fac o trecere in revista a evenimentelor de anul trecut caci au fost destule si bune. Sunt cu gandul la viitor si la noile proiecte.
Pe la mijlocul anului ce a trecut am primit un cadou: un body Canon 7D. Fac rar poze cu el si il apreciez pentru ca este mic si usor. Am avut si eu curiozitatea sa vad cum filmeaza. Multe lucruri care ti-au intrat in sange cand faci fotografii devin nule cand te apuci de filmat. Tin minte ca acum 10 ani ma sunau agentiile si ma intrebau:"Filmam un spot si avem nevoie de niste slideuri 4x5inch. Poti sa le faci?". Puteai spune nu? Ajungeam pe platou si orbecaiam caci nu prea era lumina. Se filma pe pelicula de 360asa si cu diafragma 1,8. Fetele de la agentie te intrebau cu aroganta daca te poti misca repede caci nu trebuie deranjata echipa de filmare. Ce sa le mai explici ca la un 4x5 te imprietenesti cu diafragma 32 sau 45. De 64 nu puteai sa pomenesti ca sa nu se zica ca-l copiezi pe clasicul fotograf american. Bine ca in timpul scurs de atunci tehnologia digitala a rezolvat problema.
Vara trecuta am facut niste probe filmate care au zabovit pana acuma pe hdd-uri. Mi-am facut ceva timp si le-am montat tocmai acum. Ma relaxeaza teribil aceasta activitate.
Aveti aici un filmulet despre o calatorie cu caruta in cautarea unei flori. Filmarea am facut-o fara vizor pentru simplul motiv caci nu aveam. Era tare cald atunci si asta ma face sa uit de frigul de afara.
Statutul de amator in arta filmului ma onoreaza si ma salveaza in fata parerilor dvs. critice!

Un comentariu:

  1. Frumos clipuleț Taică. Bine că n-ai dat la Letea de conu Nicu și madam Amore. Vedeai tu!...

    RăspundețiȘtergere