marți, 16 ianuarie 2018

Cabalgata de los Reyes Magos

Saptamana trecuta va prezentam imagini de la Boboteaza (Epifania) ortodoxa si am vazut ca v-au incantat.
Haideti acum sa trecem la ciclul “Cultura altor popoare in imagini” si sa va prezint niste imagini si de la o Epifanie catolica (celebrata tot pe 6 ianuarie, doar ca Epifania lor nu trimite la Botezul Domnului, sarbatorit de catolici pe 7 ianuarie, ci la revelarea lui Iisus celor Trei Magi care au venit sa-l adore pe prunc calauziti de Steaua de la Rasarit).
In Spania, Cabalgata de los Reyes Magos sau Cavalcada celor Trei Magi este o sarbatoare traditionala foarte indragita de copii. Este de fapt echivalentul Craciunului nostru. Pentru ca se spune ca in drumul lor spre Betleem, cei trei regi-magi Melchior, Gaspar si Baltazar au impartit daruri copiilor pe care i-au intalnit, copiii spanioli asteapta si azi cadouri in dimineata zilei de 6 ianuarie, si nu pe 25 decembrie. Ca sa le castige bunavointa magilor, micutii lasa de cu seara sub pat o cutie cu putina apa si niste paie pentru camile.
In seara de ajun are loc o parada spectaculoasa, in cadrul careia copiii cuminti primesc de asemenea dulciuri si cadouri! Este un carnaval in toata regula, cu tot felul de personaje si care alegorice pline de culoare. Desfasurararea de forte este impresionanta. In Santa Cruz de Tenerife, cei Trei Magi sosesc cu un elicopter, care aterizeaza pe un stadion de fotbal! 
Cavalcada celor Trei Magi este celebrata cu fast in mai toate orasele din Spania (este chiar sarbatoare nationala!), dar si in unele orase din Andorra, Portugalia, Mexic, Cehia si Polonia, unde traiesc importante comunitati catolice. A, stiati ca relicvele celor trei magi sunt pastrate in Domul din Köln, care a fost construit special pentru asta?
#CabalgatadelosReyesMagos



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu