duminică, 25 noiembrie 2018

Shumen și Sadoveanu

Shumen este un oraș din nord-estul Bulgariei și al zecelea ca mărime. În acest oraș există o școala privată de informatica considerată a fi una dintre cele mai bune din lume.
La inițiativa din 2009 a șefului Comisiei Naționale de Informatică din cadrul Ministerului Educației și Științei din Bulgaria a luat naștere concursul internațional de informatică, adica IATI.
Anul acesta a X-a ediție a International Autumn Tournamnet in Informatics a avut loc intre 21 – 25 noiembrie. Concursul are două categorii de vârstă: juniori (pînă la 15,5 ani ) și seniori (elevi de liceu). În acest an au participat peste doua sute de adolescenți din zece țări. Au fost selecționați cei mai buni în urma unor concursuri naționale. Organizatorii îi consideră pe ruși, români și polonezi printre cei mai buni, fapt dovedit de istoria concursului.
Aceste date le-am obținut de pe site-ul competiției.

Juniorul Mihnea este și el pasionat de informatica. Dar zilnic mă cert cu el pentru că nu dorește să-l citească pe Sadoveanu și preferă să-și petreacă timpul în lumea digitală scriind coduri informatice. Astăzi s-a întors de la Shumen cu o medalie de argint la gât.
Așa că am o mare dilemă: câte zile să-l iert și să nu-i amintesc că are de citit Sadoveanu?
Voi ce ziceți?










Un comentariu: