miercuri, 29 mai 2019

“Bune și blânde” premiat la CRONOGRAF

Am plecat de la Festivalul Internațional de Film CRONOGRAF, ediția a XV-a, cu o zi înainte de final. Bookfest-ul bucureștean mă chema acasa, altfel aș fi stat cu mare plăcere la Chișinău, un foarte cald, ospitalier, viu și verde oraș european în care am revenit după ... 27 de ani!
Iată că veștile bune de acolo sosesc cu repeziciune datorită internetului. Filmul meu “Bune și blânde”, prezentat în cadrul secțiunii CadRO, a fost recompensat cu Premiul al II-lea. Comunicatul oficial spune: “Pentru meritul de a aduce spectatorilor o parte din neaoşa Bucovină, într-un documentar autentic, cald şi firesc, Premiul al II-lea a fost oferit documentarului „Bune şi blânde”, în regia lui Florin Andreescu, România. Premiul, în memoria cineastului Victor Bucătaru, a fost oferit de către fiul său, Sorin Bucătaru.”
Mă bucură mult această veste neașteptată, felicitări tuturor premianților, dar și participanților și, în special, organizatorilor, pentru că vreme de patru zile m-am simțit ca acasă, chiar dacă a trebuit, vremelnic, să port pașaportul în buzunar.







Un comentariu: