marți, 24 aprilie 2012

Bucuresti – EuroBalkanCity




Fiecare loc are farmecul sau inconfundabil. Asa si Bucurestiul nostru. Haos, bizant, aglomeratie, lucruri nemaiîntalnite, dar si farmecul si rafinamentul orasului care a fost candva. Peisajul urban se schimba încontinuu. Avem nevoie de o marturie a prezentului pentru a calatori peste timp spre cei care vor veni dupa noi. Sunt sigur ca cele 181 de fotografii din București – EuroBalkanCity, surprinse recent, vor ramane ca o emblema a ceea ce suntem noi, bucurestenii, în acesti ani.

foto / text: Florin Andreescu

English translation: Alistair Ian Blyth
design: Vali Craina
dtp: Andreea Gutu

192 pag, format 27x21 cm; 150 g/mp; coperta cartonata
Text in romana si engleza 

ISBN 978-606-8050-35-5

2 comentarii:

  1. 2012/4/24 Lucian Goja

    Ma mir adesea cind vad ca fotografi MESERIASI autohtoni nu au nicio greatza in a imortaliza strazi/bulevarde ,peisaje/fatzade romanesti invaluite in ghirlande de matze/cabluri, reclame,stilpi,stilpisori...cu ghene/tomberoane debordind de jegul menajer/urban, strajuite strasnic de potaile nimanui alungite-n pitoresti ipostaze afro-leonine.
    Personal ma simt inspaimintat cind dau cu ochii/nasul de astfel de oferte imagistice dar...de acord cu d-voastra, ele sunt 100% autentice si pledeaza inechivoc pro mitocania omniprezenta.F. faina coperta, are ceva sudist-mafiot italian ori magrebian sau/si demn de o ilustratie la Desertul tatarilor a bietului Dino Buzzati.
    Inca o data sincere felicitari !(inclusiv pt.albumul dedicat Deltei adica)

    LPG

    RăspundețiȘtergere
  2. Ideea e ca fotografiile astea scot "untul" vulgaritatii din realitate si ii dau un alt aer. Instantaneul face cumva frumoasa realitatea care ni se pare urita cind o vedem cu proprii ochi. Te obliga sa vezi dincolo de vulgaritatea "bruta", de prima instanta. Si ma refer tot la fatade coscovite cu cabluri, baltzi, etc.? Ca sa nu mai spun ca albumul acesta e si un cadou perfect pentru pritenii din strainatate, satui de alte cadouri cosmetizate si cliseizate(ie, album cu Bucurestiul interbelic, etc.). Multumesc domnule Andreescu.

    RăspundețiȘtergere