joi, 20 ianuarie 2011

Primele fotografii de la vernisaj

Imaginea de mai jos a starnit interes. Este realizata in 1978 cu un Kiev4a. Din pacate perdeaua nu expunea uniform. Gasisem aparatul in casa si mi-l insusisem cu conditia sa nu-l stric. Eram in clasa a noua. Fotografiam pe filme Orwo NP20 DIN care costau 14,50 lei. Un revelator universal fabricat in Ungaria facea 3,50 lei. Pentru fixator cumparam tiosulfat de sodiu de la dugheana foto Tanasescu. Ma amuza ca-mi punea substanta in pungi negre de hartie cu o lingura de lemn. Probabil ca o folosea si pentru ciorba servita la pranz.

Sa revenim la vernisaj. Primele fotografii le-am primit de la dl. Sandu Brumarescu. Este fotograf amator, un mare montaniard si doctor in geografie. Mai face si pe actorul pentru a-si completa veniturile. Ceilalti fotografi de la vernisaj, Marian Mocanu si Daniel Gora, sunt profesionisti din Bucuresti. Nu se grabesc sa-mi dea imaginile pentru ca stiu ca o sa-i critic si nici n-o sa-i platesc.

Imaginile d-lui Brumarescu le gasiti aici.


4 comentarii:

  1. Am vorbit cu Dan Gora si am decis sa nu iti dam pozele pana nu faci plata - meleoanele promise!!! De trei zile incoa stam cu ochii belitzi la cont si nu creste deloc...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine mai zici! Bani stiti sa cereti, dar cum stati cu calitatea?
    Ca sa primesti bani pe fotografii trebuie sa oferi calitate.
    Prietenul amator din Ploiesti este tare mandru ca si-a postat primul imaginile. Voi aveti scoala lui M.M., dar cu mine nu va merge.
    Dupa ce va dau nota pe imagini am sa va dau si de-o bere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai ce?! Mai conteaza calitatea in ziua de azi?
    Vad o tona de poze miscate, neclare, prost expuse, prost editate etc, ridicate la rangu' de arta...

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot nu ma satur de imaginea asta !
    Clasa a IX-a?? Mie mi-au dat ai mei voie la Smena de pe la 15 ani, insa, desi sunt foarte sensibila la fotografii, n-am ajuns pana azi sa fac nici una din fotografiile pe care le "vad" intr-un peisaj.
    E drept ca si muzica imi place la fel de mult, dar e un noroc pentru ceilalti ca nu cant.
    p.s. :) sper ca domnul Tanasescu nu detinea si vreo cantina :)

    RăspundețiȘtergere