joi, 7 iunie 2018

Cele mai recente apariții Ad Libri


Albumul “Romania – Oameni, locuri si istorii” a fost intampinat de cititorii nostri cu atata entuziasm incat am decis sa ducem proiectul mai departe si sa lansam seria a II-a. Am inclus fotografii noi, dar am pastrat formatul de dimensiuni impresionante si calitatea grafica exceptionala. Este un album de lux – cadoul perfect pe care sa-l faceti prietenilor care iubesc patrimoniul romanesc si suvenirul ideal pentru cei care viziteaza Romania. 
288 pag, format 29.5x35 cm; 170 mp/cm; coperta cartonata si supracoperta

In colectia Calator pe Mapamond a aparut ghidul despre CROATIA. Autor: Dana Ciolcă
160 pag, format 12.3x21cm; 135g/mp; coperta plastifiata, cu clape

Sunt atât de multe plaje în Croația încât este imposibil să nu găsiți una pe gustul dumneavoastră. Dar Croația nu înseamnă doar mare și plaje, ci și istorie, cultură și tradiții unice. Situată la granița Balcanilor cu Europa Centrală și de Est și la punctul de întâlnire al religiilor catolică, ortodoxă și islamică, această țară are o cultură extrem de interesantă, oglindită în primul rând în arhitectura ei eclectică, în care se resimt influențe din Veneția și Viena, Budapesta și Istanbul.
Desfătați-vă cu frumusețea acestor locuri, relaxați-vă sau satisfaceți-vă pofta de adrenalină la malul mării, descoperiți orașe istorice, impecabil conservate, savurați preparate locale, un amalgam de gusturi și miresme mediteraneene, vieneze și orientale, petreceți alături de localnici cu ocazia numeroaselor festivaluri și sărbători și, fără îndoială, veți spune: Croația este frumoasă!

In colectia Calator pe Mapamond a aparut ghidul despre LONDRA. Autor: Mariana Pascaru
176 pag, format 12.3x21cm; 135g/mp; coperta plastifiata, cu clape 

Odinioară inima unui imperiu care era atât de vast încât se spunea că peste el soarele nu apune niciodată, Londra pare să-i fi încorporat vitalitatea, imensitatea și diversitatea, pe care le reflectă azi asemenea unui caleidoscop chiar la ea acasă. Neobosită, strălucitoare și de o generozitate incredibilă – căci aici este loc pentru toate și pentru toți – trăiește într-un ritm atât de frenetic și emite o energie atât de molipsitoare încât după câteva zile petrecute aici veți ajunge să simțiți că nimic nu este prea mult. Este cu adevărat o metropolă excesivă și aproape incomensurabilă, așa că din orice parte ați încerca s-o abordați veți rămâne cu senzația că nu-i veți da de capăt și că este de necuprins în limitele obișnuite cu care v-au obișnuit celelalte capitale continentale. Vibe-ul său este cu adevărat unic în peisajul european.


2 comentarii: