miercuri, 22 iulie 2020

Expoziția “Flashback” s-a întors acasă

Expoziția “Flashback” s-a întors acasă după 14 luni petrecute pe tărâmuri iberice. După documentele fotografice atașate a părăsit sediul meu la 13 mai 2019 și pe roțile Tabitaturului a străbătut Europa până la Alcalá de Henares, orașul lui Cervantes din apropierea Madridului, înscris pe lista patrimoniul mondial UNESCO. 
Lucrările au fost incluse în expoziția “1989: Bucharest – Prague – Warsaw. Snapshots of the Transition to Democracy” din cadrul Festivalului PhotoEspaña 2019. Expoziția a fost deschisă în perioada 3 iunie - 1 septembrie 2019 în frumoasele săli de expoziție de la Antiguo Hospital de Santa María la Rica. Menționez și numele fotografilor care au reprezentat celelalte țări foste socialiste: Chris Niedenthal (Polonia), Dana Kyndrová, Radek Bajgar, Karel Cudlín, Přemysl Hněvkovský, Pavel Hroch, Lubomír Kotek, Michal Krumphanzl, Jan Šibík (Cehia). În același timp la etajul centrului cultural era o altă expoziție fotografică cu lucrări din anii '60 unde unul dintre semnatari este cunoscutul fotograf spaniol Francesc Català-Roca.
PHotoEspaña este un festival international de fotografie și arte vizuale care se desfășoară anual din 1998. An de an sunt prezentate peste 600 de expoziții care atrag peste o jumătate de milion de vizitatori. Din acest motiv festivalul este cel mai mare eveniment cultural din Spania.
Expoziția a mai fost expusă la muzeul Universidad de Valladolid (UVA) în perioada 11 decembrie 2019 – 24 ianuarie 2020. Ca orice muzeu care se respectă s-a editat un catalog generos, cu imagini tipitărite impecabil și texte despre trecerea la democrație de acum trei decenii. Catalogul reprezintă visul oricărui expozant român!
La finalul acestei lungi călătorii țin să mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect. Spaniolii au organizat la cele mai ridicate standarde expoziționale, iar partea română, reprezentată de echipa ICR Madrid, a dat dovadă de un mare profesionalism.
Expoziția a ajuns cu bine acasă și așteaptă alte oferte pentru a fi oferită publicului. Până se va întâmpla puteți găsi în librăriile din întreaga țară cele trei volume din seria Flashback!






#ICR_Madrid #Flashback #PhotoEspaña_2019 #Romania_comunism























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu