sâmbătă, 17 martie 2018

"Bune și blânde" la sala Patria din Brasov


Sala Patria din Brasov este un fost cinematograf transformat dupa modernizare intr-o frumoasa filarmonica. La etaj se afla Cinemateca Patria, o mica si cocheta sala de cinema cu 80 de locuri. De doua ori pe saptamana se proiecteaza filme contra a 10 lei, iar in restul zilelor spectacolele sunt moca!
Aici poposeste caravana Docuart de vreo cinci ani de zile. A reusit sa-si fidelizeze un public de foarte buna calitate si iubitor de documentare. Vineri am fost in Brasov si am avut tovarasi de ecran trei regizori din Republica Moldova. Primul film realizat de Eugeniu Bocancea (inca masterand unatc) prezinta destinul frant al unui fost detinut politic. John Donica (foarte tanar regizor si un excelent manuitor al camerei de filmat) a realizat o radiografie a saraciei extreme din satele nu foarte departate de Chisinau. Cel de-al treilea film a fost generos finantat la nivel european si gasiti multe referinte pe net despre el.
Personajele mele din “Bune si blande” si-au raspandit charisma dincolo de ecran. S-a suspinat, s-a ras, s-a aplaudat la final. Cand specatatorii iti spun ca “va cunosc din librarii” asta inseamna ca acel public este unul educat si doritor de astfel de manifestari culturale. Bravo Docuart!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu